Yrittäjän tarina osa 3

Kirjoittaja Lasse Seppänen 4.8.2015 10:00:00

 

Yrittäjän tarina jatkuu. Edelliset osat löydät täältä ja täältä.

Alkoholismia ja pelinarkomaniaa

Miten yllä olevat liittyvät Laatta Leeviin? Ystäväni, joka tuli myymäläpäälliköksi Leeville, joutui leikkaukseen.  Hänen toipumisensa leikkauksesta kesti ja kesti. Lopulta töihin paluu koitti, mutta oliko kaikki sittenkään kunnossa? Lähdin viikoksi lomalle. Lauantaiaamuna hän soitti lentokentälle, että kaikki oli kunnossa ja että voin huoletta lähteä matkaan. Koko viikkoon hän ei ilmestynyt töihin. Viina vei miestä.

Aikani tilannetta seurattuani lainasin rahat Minnesota-hoitoon Lapualle (rankka hoito alkoholisteille, mm. Amerikan presidentti Bush käynyt aikoinaan).

Muutaman kuukauden hoidon jälkeen hän pysyi irti viinasta kunnes taas, viina vei. Lopulta löytyi lappu yöpöydältä ja mies sängystä. Ei kestänyt enää. Hän oli pettänyt ja valehdellut siihen mennessä jo kaikille läheisilleen. Kova sairaus tuo alkoholismi, erityisesti läheisille.

Apuun tuli toinen ystävä. Hänet ohjasin lopulta hoitoon pelinarkomanian takia, kun paljastui että hän oli kavaltanut kymmeniä tuhansia euroja. Hän ohjasi asiakkaiden rahoja itselleen käymällä asiakkaiden kotona ja pyytämässä rahat laskuista käteisellä. Useille asiakkaille hän lupasi vielä suurehkoa ”maksutapa-alennusta”.  Ilman kuittia maksaneiden ja ylimääräisiä ”maksutapa-alennuksia” saaneiden asiakkaiden luulisi epäilleen myyjän toiminnassa olleen epärehellisyyttä, mutta mitä vielä. Lopulta minun yrittäjänä piti palkata lakimies, kun syyttäjä alkoi kovistella ja tehdä minusta rikollista. Taisi olla jo silloin poliisin resurssipula syyttäjän mielessä. On helpompi kovistella yhtä yrittäjää, kuin tutkia 50 ostajan toiminnan luonne vilpittömyyden ja vilpillisyyden välillä.

Tämä ystävä, myyjä, sai ehdollisen tuomion ja tuomittiin maksamaan kavaltamansa rahat takaisin. Senttiäkään en ole takaisin saanut, enkä taida tässä elämässä saadakaan. Kaiken hänen toimintansa takana oli pelihimo, jota hän ei voinut hallita. Laihana lohtuna on, että suomessa RAY tukee paljon hyviä asioita.  Että semmoinen vempula.

Laatta Leevi tänään

LAATTA_LEEVI_LOGO_2010

Laatta Leevi on toiminut Jyväskylässä vuodesta 1995.  Luottoluokituksemme on AAA, eli paras mahdollinen. Luotettava yhteistyökumppani kaikille.  Ympärilläni on henkilökunta, jota parempaa en ole edes haaveissani uskaltanut toivoa.  Laatta Leevin myyjät nauttivat asiakaspalvelusta ja pistävät kaiken osaamisensa kaupankäyntiin. Yhteishenki on hyvä ja asiakkaat vaistoavat sen. On ilo saada kuulla usein kehuja heidän toiminnastaan.

nimetn

Vanha mainos (YouTube-linkki)

Tuomme nykyäänkin laattoja mm. Italiasta, Espanjasta, Puolasta ja Turkista.  Omalla maahantuonnilla takaamme laadukkaiden tuotteiden tarjoamisen edulliseen hintaan. Valikoimaamme olemme lisänneet hyvien maatuojien tuotteita, jotta meiltä löytyisi laadukas laatta joka paikkaan.

IMG_3856

Artikkeli Hyvä Jyväskylä!-kirjassa

Laatat muodostavat noin puolet myynnistämme ja loppu myynti muodostuu mm. kalusteista, hanoista, altaista, suihkukaapeista ja lattiapinnoitteista. Myynnistämme jo nyt yli 10 % menee eri puolille Suomea ja uuden verkkokauppamme myötä osuus tulee kasvamaan. Taustalla tapahtuu jatkuvasti ja LAATTA LEEVI tulee kehittymään.

images

TV-mainos (Vimeo-linkki)

uusi_video

Esittelyvideo (linkki)

Mitä kuuluu tarinassa mainituille?

Kokkolan liikkeestä myin enemmistöomistuksen pois vuonna 1998. Yhtiökumppanini teki vääriä ratkaisuja ja liike ajautui lopulta konkurssiin.

Entisen henkilökuntani perustama kilpaileva liike ei vallannut markkinoita, vaan ajautui myös konkurssiin. Eivät tulleet vanhat myyjät kysymään töitä.  Miksiköhän?

Tavarantoimittajat, jotka lähtivät entisten myyjien mukaan liiketoimintaan, alkoivat konkurssin jälkeen soitella perään. Yksikin vetosi tunteisiin sanomalla: ”Lasse tämä oli elämäni suurin virhe, annatko anteeksi?”. Lassehan antoi anteeksi. Ei mennyt kuin kaksi vuotta, niin taas hän alkoi tulkita sopimuksia. Muisti on lyhyt.

Ystävyyttä ja rahaa on aina vaarallista sekoittaa. Yleensä menettää ystävän tai rahat, toisinaan molemmat.  On tullut oppia vuosien mittaan. Miksiköhän monista vanhoista yrittäjistä tulee vanhemmiten kärttyisiä?

Kirjoittaja itse

Olen Lasse Seppänen, syntynyt vuonna 1962. Nyt olen toiminut Laatta Leevin yrittäjänä yli 26 vuotta. Olen tarinan aikana eronnut 17 vuoden avioliiton jälkeen. Nyt olen elänyt uudessa avioliitossa jo yli 10 vuotta. Elän elämäni onnellisinta aikaa. Kiitos vaimolleni Anna-Maijalle, joka on opettanut nauttimaan arjen asioista.  Poikani aloittivat koulun Jyväskylässä ja ovat opiskelleet isäänsä pitemmälle. Tekevät ns. rehellisiä töitä, eivätkä ole yrittäjiä.  Suuri kiitos kuuluu myös vanhemmilleni, jotka ovat aina jaksaneet tukea minua näiden vuosien aikana. He ovat auttaneet alussa myös rahallisesti.

Laatta Leevi on minulle kuin kolmas lapsi. Se voi nyt hyvin, mutta vaatii jatkuvasti huolenpitoa.

lasse

Aihealueet: Laatta Leevi

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit