Tunnelmia Habitare 2015-messuilta

Kirjoittaja Laatta Leevi 21.9.2015 12:16:00

FullSizeRender

 

Vierailimme Habitare 2015 – messuilla ammattilaispäivänä ennen messujen avautumista muulle yleisölle. Tässä sisustussuunnittelijamme Anna-Maija Seppäsen tunnelmia messuilta:

Ammattilaispäivänä 9.9. Habitaressa oli väljää. Poissa oli aikaisempien vuosien tungos. Näytteilleasettajiakin oli vähemmän, esim. Vepsäläinen ja Vallila sekä monet muut olivat poissa. Tunnelma oli lattea, iloisia ja innostuneita näytteilleasettajia toki oli. Se pelasti päivän.

Mitä uutta nähtiin?

Mitä uutta nähtiin... Sohvissa ja nojatuoleissa pastellin värisiä verhoiluja, Harri Koskisen uudet valaisimet... Todella uutta ja innostavaa olivat myös Protoshopin nuorten suunnittelijoiden työt. Kaikki ideat olivat toteuttamiskelpoisia, eivätkä liian abstrakteja.

Upeita olivat myös Rej-Desingin upeat mustat “rättipatterit“, Formen aidot TON-wieniläistuolit monissa väreissä sekä MollaMillsin suunnitelmat matot. Mieleen jäivät myös aina upea Svedbergsin näyttely laadukkailla kalusteilla sekä Hietakari Designin uutuudet suihkuseinissä ja uusi vedinidea.

Yksi upeimmista uutuuksista (toisin ei vielä tuotannossa) oli Airamin kiven muotoinen ulkovalaisin. Olen nähnyt sellaisia livenä Italiassa, olivat todella upeita.

Vuotuinen perinne

Habitare-messut ovat nykyisin joka vuosi, eli ilmeisesti liian usein. Messut ovat valitettavasti vuosi vuodelta latistuneet. En kuitenkaan jätä niitä väliin, sillä aina sieltä löytyy jotain näkemisen arvoista.

Näiden messujen positiivisin tuttavuus oli Virkkuri-kirjoja kirjoittanut MollaMills. Hän esitteli Formen osastolla suunnittelemiaan mattoja. Upeiden wieniläistuolien keskellä hän jutteli iloisesti ja virkkasi samalla.

Seuraavana vuorossa Italia

Seuraavana vuorossa ovatkin Cersaie-messut Bolognassa, Italiassa. Siellä vierähtääkin muutama päivä, ovat niin isot. Kokemuksia ja tunnelmia niistä myöhemmin!

Aihealueet: Messut ja matkat, Laatta Leevi

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit