Trendi maailmalla - Puukuviolaatat

Kirjoittaja Lasse Seppänen 7.12.2016 9:38:06

 

Gambini Group Chalet

Puukuviolaatat jatkavat voittokulkuaan maailmalla. Laatat ovat kehittyneet ulkoasultaan hyvin luonnollisen näköisiksi ja usein näyttävät enemmän puulta kuin puu itse. Tämä maailmalla parhaillaan valloilla oleva sisustustrendi ei kuitenkaan vielä ole lyönyt itseään läpi Suomessa. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, ei tähän kuitenkaan mene enää kauaa.

Puu sopii joka tilaan

Gambini Group Chalet

Puu on näkynyt vahvasti suomalaisessa sisustamisessa iät ja ajat, mutta asuntojen lattioiden on pitkään nähty olevan perinteistä lankkua joko perinteisen parketin tai esimerkiksi laminaatin muodossa. Laattalattiat on puolestaan mielletty erityisesti eteisten ja keittiöiden lattiamateriaaliksi helppohoitoisuutensa ansiosta, mutta näissäkin tapauksissa laattojen muoto on usein neliömäinen ja pinta kivimäinen.

Puujäljitelmälaatat ovat tuoneet markkinoille hyvän vaihtoehdon esimerkiksi parketille. Uudet laatat ovat paitsi ulkonäöltään, kooltaan myös pinnoiltaan suorastaan hämmentävän hyvin lähellä aitoa puuta. Valmistustekniikoiden kehittyminen mahdollistaa jopa yli kaksimetristen laattojen valmistamisen ilman mittaheittoja tai vääntymisiä.

Puukuvioiset laatat mahdollistavat myös erilaiset, jopa rohkeat sisustukselliset irtiotot monesti paremmin verrattuna perinteiseen lankkuun. Tästä hyviä esimerkkejä ovat Vivesin Faro-laatta (alla) sekä Gambini Groupin Chalet-laatta (pääkuvassa).

Gambini Group

Ulkonäön lisäksi teknisiä hyötyjä

Laatta sopii erinomaisesti lattiamateriaaliksi vaikka koko asuntoon, sillä päästäähän laatta lattialämmityksen lämmön läpi parhaiten, saaden aikaan jopa säästöjä energiankulutuksessa. Tämän lisäksi laattapinta on miellyttävän viileä kesän helteissä.

Laattojen erittäin kova kestävyys on eduksi myös loma-asunnoissa ja useimpien laattojen pakkaskestävyysominaisuudet mahdollistavat saman laattapinnan jatkamisen vaikkapa terassille asti. Löytyypä usein samasta laatasta paremmalla kitkalla varustettu karheampi versio esimerkiksi juuri ulkokäyttöön.

Ohessa muutamia poimintoja Laatta Leevin yli sadan vaihtoehdon valikoimista:

Gardenia Orchidea Just Life -sarja. Varsinkin värit sbiancato ja grigio ovat meidän asiakkaidemme suosikkeja.

Gardenia orchidea Just Life

Panarian North Cape -sarjasta löytyvät puolestaan upeat tummat ja pitkät 180cm lankut.

Panaria

Terratintan Betonwood ja Betonstil edustavat jalostettuja puukuviota. Niissä yhdistyvät puu ja suosittu betoni ja sementti.

Terratinta

Espanjalainen Undefasa esitteli Italian messuilla rohkeakuvioisen Larvik sarjansa.

Undefasa

Haluatko lisätietoja?

Tule ihailemaan puukuviolaattoja myymäläämme tai tutustu verkkokauppamme jatkuvasti laajentuvaan valikoimaan! Voit myös ladata Laattojen ostajan oppaamme saadaksesi lisätietoja siitä, mitä laattojen valinnassa olisi syytä ottaa huomioon.

Lataa laattojen ostajan opas

Aihealueet: Sisustus, Laatat

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit