Suosittu mikrosementti - Mistä on kyse?

Kirjoittaja Laatta Leevi 19.2.2016 9:21:36

 

Mikrosementti kylpyhuone

Viime aikoina sisustusohjelmissa, -lehdissä ja – blogeissa on tullut vastaan useita mikrosementillä päällystettyjä lattioita, keittiönvälitiloja tai jopa kokonaisia kylpyhuoneita. Mistä materiaalista oikein on kyse? Kysyimme lisätietoja mikrosementtiinkin erikoistuneelta TK Pehtoorin Teemu Kurjelta.

Trendi sisustuksessa

Kotien sisustuksessa kiehtovat tällä hetkellä harmaan värit ja betonimaiset pinnat. Aidon betonin työstäminen on kuitenkin aina haastavaa ja aikaa vievää työtä. Tämän lisäksi aito betoni lohkeilee helposti ja on kylmä ja painava. Siksi mm. betonijäljitelmälaatat sekä eläväpintainen mikrosementti ovat nousseet suosituiksi vaihtoehdoiksi. Näillä päästään helposti ja edullisesti aidon betonipinnan tunnelmaan.

Betonin lisäksi suosittuja värejä kodin sisustuksessa ovat tällä hetkellä myös muut luonnonläheiset sävyt, kuten hiekka ja yhä enenevissä määrin sininen – perinteisen ja ”aina varman” valkoisen lisäksi.

Mikä mikrosementti?

Kodinhoitohuone mikrosementti

Käytännössä mikrosementillä tarkoitetaan noin 2 millimetrin paksuista saumatonta pinnoitetta, joka sopii sekä kuiviin että kosteisiin tiloihin. Mikrosementillä on mahdollisuus tehdä kivenkova, eläväpintainen ja kulutusta kestävä pinta niin lattiaan ja seiniin kuin esimerkiksi keittiön työtasoihinkin. Kyseessä on hyvin monipuolinen tuote, jolla onnistuu tarvittaessa myös kattolamppujen tai vaikkapa kylpyammeidenkin päällystys.

Vaikka mikrosementillä saadaan esimerkiksi lattiasta hyvin betonimaista pintaa muistuttava, tuntuu pinta silti jalassa pehmeältä ja lämpimältä. Mikrosementti on myös helppohoitoinen ja likaahylkivä, olematta kuitenkaan liukas.

Miksi mikrosementti?

Olohuone mikrosementti

Mikrosementissä kiehtoo erityisesti sen helppokäyttöisyys, kestävyys, laaja värivalikoima sekä soveltuvuus erilaisille pinnoille. Mikrosementin avulla pinnasta saadaan eläväpintainen ja tarvittaessa vedenkestävä. Monet etsivät kustannustehokasta ja helppoa ratkaisua uudistaa kotinsa pintoja ilman vanhan pinnan purkamista. Mikrosementillä olemassa olevan pinnan uusiminen onnistuu helposti ja nopeasti ilman kallista ja aikaa vievää purkutyötä.

Tämän lisäksi mikrosementissä monia kiehtoo saumattomuus. Saumattomuus helpottaa siivousta ja miellyttää monen sisustajan silmää. Mikrosementti sopii hyvin myös tehosteseiniin tai vaikkapa portaisiin. Pinta viimeistellään aina polyuretaanilakalla, joka helpottaa puhtaanapitoa

Miten mikrosementti asennetaan?

Mikrosementti

Kurjen mukaan mikrosementin asennus kuivaan tilaan onnistuu lähes keneltä vain, mutta märkätiloihin suositellaan ammattiasentajaa. Jos asennus tapahtuu olemassa olevalle pinnalle, on syytä kuitenkin varmistaa pinnoitettavan pohjan sekä vesieristeiden kunto, erityisesti kosteissa tiloissa.

Mikrosementti on on helppoa työstää ja lujaa siihen kehitettyjen uusimman sukupolven hartsien ansiosta. Mikrosementtipinnoite on luja ja erittäin kestävä, mutta kuitenkin joustava. Mikrosementtipinta on myös aina tekijänsä kädenjäljen näköinen – pinnasta voi siis tehdä niin rosoisen ja rouhean tai sileän kuin tarkoitus vaatii.

Mikrosementtiä levitetään olemassa olevalle pinnalle tavallisesti 5 kerrosta ja jokaisen kerroksen on kuivuttava vuorokauden ajan ennen uuden kerroksen levitystä. Vanhan pinta on siis mahdollista uudistaa keskimäärin reilussa viikossa. Uuden pinnan päällystys onnistuu vielä vähän lyhyemmässä ajassa, koska mikrosementtiä riittää yksi kerros vähemmän.

Mitä mikrosementti maksaa?

Ruokailuhuone mikrosementti

Kurjen mukaan nyrkkisääntönä mikrosementin hinnasta voidaan sanoa, että olemassa olevan pinnan päällystys maksaa materiaaleineen ja asennuksineen n. 150 € / m2 ja uuden pinnan n. 130 € / m2. Jos päällystettävässä pinnassa on nurkkia, lisää se kustannuksia n. 21 € / m2.

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä saadaksesi lisätietoja mikrosementtiin ja kodin pintojen remontointiin liittyen.

 

Kuvat: Satine mikrosementti, Decos Oy

Aihealueet: Sisustus, Remontointi ja rakentaminen, Lattiat, Mikrosementti

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit