Ranskan tuulahduksia osa 2

Kirjoittaja Lasse Seppänen 23.6.2015 9:33:00

 

Matkatarinamme jatkuu. Edellisen osan löydät täältä.

Matkamme yksi tarkoitus oli juhlistaa vaimon pyöreitä vuosia ja siksi yövyimme Nizzassa hulppeassa luksustason hotellissa ja taidegalleriassa, Le Negrescossa. Lahja vaimolleni.

WP_20150428_12_16_41_Pro

Kiva kivikasa Nizzan enkelten bulevardin varressa.

Hotelliin saapuminen

Laukkupojat olivat jonossa ottamassa vastaan, kun autolla päräytettiin hotellin edustalle. Hotellin virkailija esitteli meille huoneen ja laukkupoika toi laukut perässä, eikä pistänyt seteliäkään pahaksi vaivanpalkaksi (olikohan väärän värinen?). Hissin käyttö vaati puolestaan opettelua. Ovi löi ensimmäisellä kerralla nenuun, kun napin painalluksen jälkeen ovi aukesi ja sulkeutui itsestään.

Entäs se pesuhuone?

Pesuhuoneen tyyli oli hieno ja nostalginen. Ammeessa suihkuverho kuitenkin liimautui inhottavasti ihoon kiinni ja vesilammikko löytyi taas suihkun jälkeen lattialta. Lammikko haihtui kyllä yön aikana pois, mutta minne? Ehkä en edes halua tietää. Pöntön vieressä oli ranskalainen versio suomalaisesta pidehanasta. Siinä oli ainakin olevinaan jonkunlainen lämmönsäätökin. En uskaltanut kokeilla.

WP_20150427_15_16_26_Pro

Mahtipontisuutta kerrakseen

Le Negresco oli käytännössä museo hotellissa. Jokainen kerros oli erilainen ja useammassa taulussa komeili Napoleon itse. Alakerran yleisessä vessassa oli ovessa aidonnäköinen sotilas, pisuaarien takana puolestaan taistelutanner. Eikä pesuallaskaan ollut ihan jokapäiväinen.

WP_20150427_20_56_04_Pro

WP_20150427_22_54_09_Pro

Raha ja ulkonäkö ratkaisevat

Hupaisana yksityiskohtana toimivat hotellin portieerit. Hyvä kun lenkkikamppeissa päästivät pääovesta huoneeseen, mutta kun pikkutakki päällä lähti illalla rouvan kanssa ulos ja rouvallakin Vuittonin huivi kaulassa, niin johan löytyi yhteinen sävel.

Hyvässä hotellissa on tietysti myös terveydellinen näkökanta. Kun minibaarin 5cl väkevää maksaa 18 euroa ja aulabaarissa tömpsy 21 euroa, ei alkoholisoituminen ole ainakaan kovin suuri riski.

Loppu hyvin kaikki hyvin

Kaiken kaikkiaan Ranskasta jäi kuitenkin hyvä maku suuhun. Poikkeaa kotioloista eikä lunta satanut, niin se on jo paljon se.

Aihealueet: Messut ja matkat, Laatta Leevi

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit