Ranskan tuulahduksia osa 1

Kirjoittaja Lasse Seppänen 16.6.2015 8:19:00

 

Huhtikuun lopussa löysimme itsemme Ranskan Rivieralta, hurmaavasta pikkukaupungista nimeltä Juan Les Pins. Tunnetumpi ja enemmän säpinää sisällään pitävä Antibes sijaitsi vain kävelymatkan päässä, eikä Nizzaankaan ollut matkaa kuin 30 kilometriä.

Paikallista kylpyhuonekulttuuria

Hotelliin päästyämme huomiomme kiinnittyi välittömästi pesuhuoneeseen, kuinkas muutenkaan. Seinillä komeili varsin tuttu Velvet-laatta, jota löytyy myös Jyväskylän varastoltamme. Kun me Suomessa enimmäkseen asennamme laatan vaakaan, olivat ranskalaiset asentaneet laatan pystyyn. Kokonaisuus näytti hyvältä tumman lattian ja boordin korostaessa kivasti kokonaisuutta.

WP_20150420_09_51_41_Pro

Kylpyhuoneen lattiat olivat etelä-eurooppalaiseen tapaan isoa laattaa, eikä lattiakaivoa näkynyt missään. Siellä se lammikko oli lattialla suihkun jälkeen. Joko se pyyhitään pyyhkeellä pois tai annetaan rauhassa imeytyä rakenteisiin. Eipä tuntunut olevan niin väliä. Vesieristeitäkään tuskin lattian alta löytyi. Tässä asiassa ei kyllä meidän suomalaisten tarvitse hävetä. Kyllä asiat on mietitty ja vaadittu meillä paremmin.

WP_20150420_09_53_42_Pro

Paikallista asiakaspalveluosaamista

Matkalla satuin käymään myös ranskalaisessa parturissa. Hinnaksi ilmoitettiin 15 euroa, joka äkkiseltään kuulosti halvalta, mutta toisin kävi. Odottelin ensiksi 10 minuuttia parturin ”assistentin” pukema viitta harteilla, kun ”rouva mestari” antoi poskisuudelmia ja vaihtoi kuulumisia muiden kanssa, kuin ei olisi muistanutkaan koko asiakkaan olemassa oloa.

Odottelun jälkeen hän nappasi koneen toiseen käteen ja kamman toiseen ja tohina alkoi. Ei parturilla tainnut sakset olla terässä, kun niitä ei tarvittu. 5 minuuttia ja voilà! Tukka valmis. Ihme ja kumma myös mukana ollut makutuomari hyväksyi pikakampauksen ja kehui siistiksi. Miksi toisaalta hieroa tukkaa saksilla puoli tuntia, kun saman asian voi tehdä viidessä minuutissa? Pisteet siis Ranskaan.

Lisää matkakokemuksia luvassa ensi viikolla!

Aihealueet: Messut ja matkat, Laatta Leevi

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit