Puutarhalaatat tuovat kestävää tyylikkyyttä ulkotiloihin

Kirjoittaja Laatta Leevi 25.4.2019 klo 12.55.34

 

STONEDESIGN-CINNAMON-1

Puutarhalaatat tuovat näyttävää ja kestävää tyyliä ulkotiloihin. Oli kyseessä sitten pihateiden päällystys, kävelypolkujen rakentaminen tai terassien ja parvekkeiden tilaratkaisut, puutarhalaatoille on tiettyjä vaatimuksia, joihin niiden tulee etenkin Suomen vahvasti vaihtelevissa sääolosuhteissa vastata. 

Esittelimme Terratinta Groupin Thick20 -puutarhalaattakokoelman ensimmäisen kerran Jyväskylän vuoden 2019 Rakennusmessuilla, jossa laatat herättivät paljon mielenkiintoa ja kysymyksiä. Nyt nämä upeat pihalaatat pääsevät parrasvaloihin myös blogissamme! 

 

"Kestävämpi kuin puu, vahvempi kuin kivi"

THICK20mm posliinilaatta on ihanteellinen ratkaisu puutarhoihin ja terasseille. Pakkasenkestävä laatta ei säikähdä lämpötilanvaihteluja ja sopii siksi hyvin myös Suomen vaativiin ulko-olosuhteisiin. Kaikki laatat on varustettu karhealla, anti-slip -pinnalla (R11), jonka ansiosta laatta on turvallinen kulkea myös kosteana. Laatat kestävät myös klooria ja suolaista vettä, joten ne sopivat erinomaisesti mm. uima-altaiden reunoilla

THICK20-puutarhalaatoilla yhdistät omat sisä- ja ulkoilualueesi täydellisesti, koska löydät kaikki tuotteet myös sisäkäyttöön tarkoitettuna 10 mm:n paksuisina versioina. Laatat ovat täysin rektifioituja, lasittamattomia porcellaanolaattoja - niitä ei tarvitse huoltaa, eivätkä laatat vaadi tiivistämistä tai käsittelyä.

THICK20mm -tuotevalikoima sisältää laajan valikoiman askelmien ja portaiden rakentamiseen tarkoitettuja erikoislaattoja, joiden avulla luot laatoista juuri omiin tarpeisiisi vastaavan kokonaisuuden. Erikoislaatat tekevät laatista uima-altaiden ja puutarhojen lisäksi entistä helpomman ratkaisun monenlaiseen kaupunkisuunnitteluun. THICK20mm-laatat on valmistettu 100% Italiassa käyttäen markkinoiden kehittyneintä ja ECO FRIENDLY -tekniikkaa - Terratintalle tuttuun tapaan.

 

STONEDESIGN-ASH-1 

Puutarhalaatan asentaminen

Asentaminen suoraan maahan
THICK20mm voidaan asentaa suoraan mm. nurmikolle, hiekalle tai soralle. Tälläinen asennus on tyypillistä silloin, kun laattoja hyödynnetään kävelypolkujen toteutukseen.

Kohotettu asentaminen terasseille ja parvekkeille
Kun puutarhalaatta taas asennetaan esimerkiksi parvekkeelle tai terasille, tulee laatan alle saada tilaa erilaisille sähkö-, putkitus- ja sadevesiratkaisulle. Kun laatan ja asennettavan pohjan väliin jätetään pieni tekninen tila, saadaan sadeveden poistuminen varmennettua ja erilaiset ihmissilmiltä näkymättömiin jätettävät ratkaisut piilotettua helposti laattojen alle.

Perinteinen pihakiviasennus
Asentamalla laatat perinteiseen tapaan asennusoraa- ja hiekkaa hyödyntäen laatoista saadaan luotua tasaisia ja näyttäviä piha-alueita. Perinteinen asennus auttaa laattoja jakamaan niille sijoitetun painon tehokkaammin ja kestämään Suomelle tyypillisiä lämpötilavaihteluja.

MARSTOOD-STONE-02

 

Terratinta Ceramichen ja Ceramica Magican valittuja tuotteita

Terratinta Ceramicheltä Thick20mm-sarjassa on mukana edustajia useista suosituista kokoelmista, kuten StoneDesign, StoneEvolution, StoneNature, Betonstil Concrete ja KOS. Laattojen luonnonkiveä muistuttavat pinnat sulauttavat tyylikkäät laatat osaksi ympäröivää maisemaa.

Terratinta Groupin omistamalta Ceramica Magicalta kokoelmasta löytyy kiven lisäksi myös puuta valmistajan suositun Marstood-laattojen (Marble - Stone -Wood) kuuluessa osaksi Thick-kokoelmaa. Marstoodin lisäksi valmistajan kokoelmista Thick-versiona nähdään myös Pietra ja Ceppo.

MARSTOOD-WOOD-04 

Haluatko lisätietoja?

Voit tilata kaikki Thick20-kokoelman laatat kauttamme. Voit tutustua kokoelman valikoimaan valmistajan kuvastosta tai ottaa suoraan meihin yhteyttä ja kysyä aiheesta lisää. Autamme sinua mielellämme!

Aihealueet: Laatat, Remontointi ja rakentaminen, Laatoitus

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit