Pariisin vinkit

Kirjoittaja Anna-Maija Seppänen 8.3.2016 9:41:17

 

Pariisin asuntomme

Vierailimme Pariisin sisustusmessuilla tammikuussa ja tämän reissun innoittamana ajattelin jakaa teille muutamat vinkit Pariisia varten.

Missä yöpyä?

Minulla oli syksyllä hetki ns. luppoaikaa ja Pariisin matka läheni. Lennot olivat varattu, samoin messuliput, mutta yöpaikka vielä uupui. Seuraan blogia Avec Sofié ja sieltä löytyi hyvä vinkki: Airbnb.

Olin kuullut aiemmin tästä asunnon vuokrausjärjestelmästä hyvää sekä huonoa. Päätimme kokeilla ja olimme supertyytyväisiä.

Saimme Tuulialta ja Hampalta (kts. edellinen postaus) neuvoja, mistä alueelta asuntoa kannattaa etsiä.

Kaikki sujui loistavasti, housekeeper Martha oli meitä vastassa ja esitteli asunnon. Hän puhui hyvää englantia. Meitä odotti kori, jossa oli viinipullo, teetä, kahvia, hilloa ja jääkaapissa oli ihana valkohomejuusto. Ruokapöydällä oli tuore ruusukimppu.

Asunto oli ihana, erilainen. Värejä oli käytetty rohkeasti, tauluja oli paljon. Ikeaa ja vanhaa oli yhdistetty taidolla.

Halpaa luksusta

Seuraavat vinkit liittyvät kauppaan nimeltä Carrefour. Se nimittäin oli kulman takana.  Olimme kuulleet Tuulialta ja Hampalta, että Carrefourilta saa samppanjaa kohtuuhintaan. Pitää paikkansa; pullo hyvää samppanjaa 14.99 €.

Aloitimmekin aamumme juhlavasti kuohuvalla. Muutama pullo matkasi mukanamme Suomeenkin. Hinta-laatu suhde perustuu valtaviin ostomääriin.

Toinen Carrefour vinkki, macaronsit. Löysimme kylmäkaapista pakkauksen 6 euroa/ 12 kpl.  Ne maistuivat todella hyviltä aamulla kuohuvan kanssa. Ylellinen aamunaloitus!

Olemme ostaneet aikaisemmin kuuluisia Laudureen macaronseja huikealla hinnalla. Ne eivät ole meistä maistuneet mitenkään erikoisilta, mutta nyt nämä Carrefourin halpikset olivat herkullisia.

Palautus maanpinnalle

Jottei Ranska olisi pelkkää ylellisyyttä, upeita kokemuksia ja ihania hetkiä ystävien kanssa, koitti lähtöpäivänä yleislakko. Taksit olivat lakossa ja lentomme oli peruttu.

Reippaasti vedimme matkalaukkumme perässämme asemalle, onneksi oli alamäkeä. Täydessä junassa matkasimme lentokentälle ja pääsimme aikaisemmalla lennolla Suomeen. Loppu hyvin, kaikki hyvin. 

Aihealueet: Messut ja matkat, Laatta Leevi

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit