Pariisin messukuulumiset

Kirjoittaja Anna-Maija Seppänen 17.2.2016 14:14:38

 

Maison & Objet

Olen käynyt usein isoilla laattamessuilla Italiassa ja Espanjassa. Nyt olin ensimmäistä kertaa Pariisin sisustusmessuilla. Messut olivat valtavat; 8 hallia huonekaluja, valaisimia, tekstiilejä, astioita, huonetuoksuja ym. Kokenut messukävijäkin oli ihmeissään kuin Liisa Ihmemaassa.

Olimme kaksi päivää aamusta iltaan messuilla. Kävelimme 15 km päivässä, ihastelimme ja
ihmettelimme.

Mitä näimme?

Hyväksi koetulla strategialla tutustuimme messuihin. Yleissilmäys, upeat, näyttävät, pysähdyttävät osastot ja etukäteen luettelosta valitut tutustumiskohteet.

Upeita osastoja oli vain niin paljon, että matka eteni hitaasti. Osastojen rakentamisessa oli käytetty aikaa, vaivaa ja kekseliäisyyttä. Messukävijää hemmoteltiin.

Narua

Messuilla olivat vahvasti esillä luonnonmateriaalit; pellava, rottinki, naru ja vaalea puu. Näihin oli yhdistetty lempeitä värejä, kuten aquan sinistä ja vihreää. Valaisimissa oli paljon kuparia. Tämän päivän sana on ehdottomasti ”cosy”.

Kuparivalaisimet

Berliinissä oli samaan aikaan syksyn uutuuksia esittelevät muotimessut. Siellä toistuivat samat teemat; luonnonmateriaalit, mukavuus ja lempeät värit.

Luonnonmateriaalit ja värit

Silmiin pistävää oli myös ylellisyys ja laatu huonekaluissa, tekstiileissä, valaisimissa ja astioissa. Esim. Ralph Laurenin osastolla oli upeita tummansinisiä sohvia (valitettavasti kuvaaminen oli monella osastolla kielletty). Näitä samoja elementtejähän nähtiin laatoissa jo edellisillä Cersaie-messuilla.

Missä Suomi?

Messuosastoja kierrellessä heräsi mieleen kysymys: missä Suomi? Iittalan osasto oli hyvä, mutta muuten Suomi-kuva jäi todella vaatimattomaksi. Juttelimme Secton osastolla näytteilleasettajien kanssa. He kertoivat, että tänä vuonna valtio on pienentänyt kansainvälisille messuille annettavaa tukea... Tälläkö saadaan Suomen vienti nousuun?

Tanska, Ruotsi ja Hollanti olivat vahvasti esillä. Tine K, Lexinton ja Riviera Maison muutamia mainitakseni. Kaikki aivan upeita osastoja ja kävijöitä tungokseen asti.

Riviera Maison

Mitä messuilta jäi mieleen?

Osastojen rakentamiseen oli selkeästi nähty aikaa ja vaivaa. Tämä on selvä viesti: asiakasta arvostetaan ja hänelle halutaan tarjota elämyksiä.  Jotain tästä haluaisin tuoda myös Jyväskylän rakennusmessuille Laatta Leevin osastolle.

Sain hyvän neuvon Lexintonin osastolta: laita rekvisiitta sinitarralla kiinni, niin pysyy paikallaan. Pojat (Lasse ja Juha-Matti) messuilevat nyt Espanjassa. Onkohan sielläkin yhtä ”cosy” ilmapiiri?

Jyväskylän Rakennusmessut 18.–20.3.2016

Tapaat meidät Jyväskylän rakennusmessuilla. Kerromme mielellämme lisää kokemuksistamme.

 

Aihealueet: Sisustus, Messut ja matkat, Laatta Leevi

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit