Mitä kylpyhuonekalusteiden valinnassa kannattaa ottaa huomioon?

Kirjoittaja Laatta Leevi 30.9.2015 9:59:00

 

213613

Kylpyhuoneen kalusteissa riittää valinnanvaraa. Perinteisesti suomalaisia miellyttävät selkeä ja klassinen, jopa pelkistetty tyyli sekä luonnonläheiset puunsävyt valkoisen ja mustan lisäksi. Väri, muotokieli ja muut ulkonäölliset seikat ovatkin monesti ensimmäisiä asioita, joihin kuluttajien huomio kiinnittyy uusien kalusteiden valintatilanteessa.

Kysyimme kylpyhuonetuotteiden valmistaja Svedbergsin aluepäällikkö Timo Puustiselta, mitä muuta tulisi ottaa huomioon kylpyhuoneiden kalusteiden valinnassa kuin pelkkä ulkonäkö?

 

Varaa aikaa suunnitteluun

Kylpyhuoneen kalusteiden valinta jätetään yleensä remontin loppupuolelle, vaikka kalustukselle tulisi itse asiassa muistaa varata jo alusta alkaen tarpeeksi tilaa. Lisäksi esimerkiksi sähkö- tai lvi-liitäntää vaativien kalusteiden paikkojen pitäisi olla selvillä jo asennusvaiheessa, jotta suunniteltu kalustus tai esimerkiksi valaistus saadaan varmasti toteutettua.

Svedbergs kalusteet

Remontin tai rakennusvaiheen hyvin varhaisessa vaiheessa tulisi myös miettiä, mitä kaikkia toimintoja kylpyhuoneeseen halutaan sijoittaa. Meikataanko kylpyhuoneen peilin edessä tai pestäänkö tilassa myös pyykkiä? Mitä kaikkea kalusteissa halutaan säilyttää?

Jos säilytystilaa tarvitaan vain haju- tai partavesipulloille on tilantarve huomattavasti erilainen kuin jos tilaa tarvitaan myös pyyhkeille. Myös sähköpistokkeiden määrä ja paikat on hyvä miettiä etukäteen. ”Pistokkeita on mahdollista sijoittaa myös allaslaatikkoon tai komeroon perinteisen peilikaapin lisäksi”, kertoo Puustinen.

Svedbergs kaappi

Ajoissa suunnittelemalla tilasta on mahdollista saada mahdollisimman toimiva ja käyttäjilleen sopiva.

 

Kiinnitä huomiota kalusteiden laatuun ja kestävyyteenSvedbergs suihku

Kylpyhuoneen kaluste on pitkäikäinen hankinta, jota käytetään mahdollisesti vuosikausia. Kylpyhuoneen kalusteet ovat myös jatkuvasti alttiina kosteudelle, joten siksi niiden laatuun sekä sijoitteluun esimerkiksi suihkuun nähden kannattaa kiinnittää huomiota.

Markkinoilla liikkuu valtava määrä erilaisia kalusteita eri hintaluokissa. Päällisin puolin hyvin samannäköisissä kalusteissa voi kuitenkin olla suuria laadullisia eroja tai toinen voi olla suunniteltu pelkästään kuiviin tiloihin. Kylpyhuonekalusteiden täytyy kestää kovaa kulutusta ja kosteutta, ja siksi kalusteiden runkomateriaaleilla ja pintakäsittelyllä on suuri merkitys niiden kestävyyden kannalta.  Puustisen mukaan kylpyhuonekalusteissa hinta ja laatu kulkevatkin käsi kädessä. Märkätiloihin suunniteltujen kalusteiden hintaa nostaa myös se, että ne vaativat aina ammattiasennuksen.

Laadukkaat kylpyhuoneen kalusteet kestävät hyvinä vuosia, kunhan ne ovat roiskesuojattuja ja niitä muistetaan myös huoltaa.

 

Luota alan ammattilaisiinSvedbergs hylly

Suunnittelussa kannattaa myös luottaa ammattitaitoisiin myyjiin, jotka osaavat tilan mittojen sekä käyttäjien toiveiden perusteella suunnitella juuri kyseiseen tilaan ja käyttöön parhaan ratkaisun eri toimintojen ja kalusteiden suhteen.

Suomalaisissa kylpyhuoneissa on perinteisesti melko vähän tilaa, mutta säilytystilantarve on silti suuri. ”Kylpyhuoneen kalusteita on mahdollista saada useassa eri kokoluokassa ja alan ammattilaiset osaavat ottaa nämä asiat huomioon suunnitelmissaan”, kertoo Puustinen. Joidenkin kalusteiden tilaus onnistuu myös mittatilaustyönä, jolloin pienessäkin tilassa on mahdollista saada jokainen sentti hyödynnettyä.

 

Haluatko lisätietoja?

Lataa maksuton Kylpyhuoneremontoijan oppaamme saadaksesi hyödyllisiä vinkkejä sekä lisätietoja kylpyhuoneen remontoinnista sekä kalusteiden valinnasta. Voit myös tutustua Svedbergs-valikoimaan verkkokaupassamme. Jos kaipaat kokonaisvaltaista tukea kylpyhuoneprojektiisi, ota meihin yhteyttä - autamme sinua mielellämme.

Lataa kylpyhuoneremontoijan opas

Aihealueet: Kylpyhuonekalusteet, Kylpyhuone

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit