Maailman suurimmat Cersaie 2016 laattamessut Bolognassa

Kirjoittaja Lasse Seppänen 27.10.2016 12:55:08

 

Laattauutuudet esiteltiin Italiassa syyskuussa 2016

Italian kadut

Viime vuotiseen tapaan vierailimme syyskuun lopussa Italian Bolognassa vuotuisilla keraamisten laattojen sekä kylpyhuonetarvikkeiden Cersaie-messuilla.

Kyseiset messut ovat maailman suurin laattojen erikoistapahtuma maailmassa, jossa esillä ovat kaikki suurimmat valmistajat sekä tuoreimmat uutuudet. Tässä artikkelissa listaan omat huomioni tämän vuotisilta messuilta.

Laattakoot jatkavat kasvuaan

Eri kokoja ja värejä

Vaikka laattakokojen kasvusta on puhuttu jo pitkään, ei tälle näy vieläkään loppua, vaan kasvua tullaan näkemään jokaisessa kokoluokassa. Seinälaatoissa uutuudet näyttivät olevan vähintään 75cm leveitä ja lattialaatoissa 100x100cm alkoi olla jo hyvin yleinen. Näiden suurempien laattojen avulla saadaan aikaan todella näyttäviä pintoja. Isommat koot ovat myös seurausta valmistustekniikoiden kehittymisestä.

Huomionarvoista messuilla oli myös se, että eri laattasarjoja on saatavilla jopa kymmennessä eri koossa ja hyvin erikoisissakin muodoissa. Samoin eri värisävyjä samasta laatasta oli saatavilla useita.

Puujäljitelmälaatat

Lankkulaattoja

Lankkukuvioisen puujäljitelmälaatan suosio näyttää edelleen jatkuvan maailmanlaajuisesti. Lankut ovat myös pidentyneet - jopa 2 metriin saakka.  Puujäljitelmälaatat näyttävät vuosi vuodelta aidommilta. Toisaalta messuilla oli esillä myös erittäin voimakkaita pintakuviointeja sekä vahvoja värejä.

Innovatiivisista ja trendikkäistä tuotteistaan tunnettu Terratinta toi uutuutena messuilla trendikästä betonia sekä lankkua yhdistelevän laatan Betonstil, joka tulee varmasti herättämään huomiota niin meillä kuin maailmalla. Kyseinen laatta sopii loistavasti myös skandinaaviseen selkeään ja pelkistettyyn värimaailmaan ja sisustukseen. 

Esillä oli myös uudenlaisia, hyvin erikoisiakin lankkukuoseja esimerkiksi laattavalmistaja Undefasalta. Messuilla nähtiin myös erikokoisista lankuista rakennettua lattiapintaa muun muassa Gardenia Orchidealta sekä sisustuslehdissäkin viime aikoina paljon esillä ollutta kalanruotokuviota.

Marmoria ja elävää pintaa

Marmoria ja kuvioita

Toinen pitkään valloilla ollut sisustustrendit, marmori, näkyi messuilla edelleen vahvana. Marmorikuvioista laattaa näkyikin lähes jokaisella valmistajalla kiiltävä-, matta- tai puolikiiltäväpintaisena.

Myös vahvasti kuvioituja sekä eläväpintaisia laattoja näkyi paljon. Erityisesti huomioni herätti Emilgres-tehtaan valikoimista löytynyt tehostelaatta, jonka kuvio muistutti Suomen yrittäjäjärjestön logoa. Tätä oli pakko ostaa varastoon!

Muoti ja sisustus elävät muutenkin vahvasti myös laattamaailmassa ja monia tunnettuja brändejä näkyi messuillakin. Esimerkiksi Versacen laattoja löytyy meidänkin valikoimistamme.

Erikoisempia malleja ja innovatiivisia ratkaisuja

Erikoisempia malleja

Kaikki messuilla esillä olleet mallit eivät selvästikään olleet suunniteltu perinteiseen suomalaiseen makuun sopiviksi, mutta makuasioista ei tietenkään voi kiistellä! Ilahduttavaa oli nähdä, että messuilla oli esillä uusien kuvioiden lisäksi uusia muotoja. Laatan ei todellakaan tarvitse olla suorakaiteen tai neliön muotoinen näyttääkseen hyvältä!

Kulunutta pintaa

Yksi mielenkiintoinen uutuus nähtiin mm. Gambini Groupin valikoimissa - valmiiksi kuluneen näköiset laatat! Tämä kulutettu pinta ei kuitenkaan lisäänny itse käytössä. Vanhojen linnojen kivilattiat (French castle style) toimivat inspiraationa useille valmistajille ja tämä onkin yksi tulevaisuuden lattialaattateemoja. Näissä laatoissa yhdistyvät sekä voimakkaat että valmiiksi kulutetun näköiset pinnat.

Myös ns. New York Style jatkaa suosiotaan. Tässä tyylissä tiilen kokoisia laattoja ladotaan seinään tiililadonnalla. Laattoja voi olla eri kokoisiakin ja saumoissa käytetään usein tummia, laatoista poikkeavia sävyjä.

Grespanian osastolla näimme puolestaan puolikiiltäviksi hiottuja laattoja, joihin paljas jalkakaan ei jätä jälkiä. Muita mieleenpainuvia uutuuksia olivat mm. CE.SI.n värilliset laatat, joita oli nyt saatavilla myös koossa 6x25 cm sekä Geotilesin edulliset tiililaatat. Pientä luksusta ja kimalletta kaipaaville sopivia ratkaisuja tarjosi mm. Profilitec, jonka säihkyväpintaiset laattojen väliin tarkoitetut metallilistat olivat kyllä kieltämättä varsin näyttäviä.

Uutuuksia

Ulkotiloihin sopivia laattoja

20mm laatat Castelvetro

Messuilla oli useallakin osastolla esittelyssä ulkokäyttöön sopivia 20mm paksuisia laattoja (kuvassa Castelvetro). Kyseiset laatat voidaan asentaa suoraan hiekan, kivetyksen tai jopa nurmikon päälle. Laattojen alla voidaan lisäksi viedä mm. kaapeleita ja tarvittaessa erillisillä korokekappaleilla voidaan säätää ja ylläpitää laattojen suoruutta.

Muutakin kuin laattoja

Suihkut_ja_altaat.png

Vaikka kyseessä olivatkin laattamessut, oli kymmenissä halleissa esillä myös muita oheistuotteita, kuten hanoja, altaita ja muita tarvikkeita. Italialainen arvostettu design huokui myös näissä, vaikka esillä oli myös niitä hieman erikoisempia mallejakin.

 

Aihealueet: Laatat, Messut ja matkat

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit