Luonto ja rohkeat sävyt valtaavat sisustusmaailmaa - Laatta Leevin terveiset Habitare- ja Cersaie-messuilta

Kirjoittaja Laatta Leevi 8.10.2019 10:45:08

Terratintan luonnonläheiset ja rohkeat laattamallistot esittelyssä Cersaie 2019 -tapahtumassa

Syksyn tärkeimmät sisustustapahtumat ovat nyt takanapäin ja asiantuntijamme ovat palanneet takaisin päämajaan raportoimaan terveiset messujen tarjonnasta sekä niiden esittelemistä uusista tuulahduksista sisustusmaailmassa. 

Messuilta selkeästi vahvimmin nousi esille luonnonläheinen, skandinaavinen tyyli, valon ja ilmavuuden tuominen osaksi sisustusta sekä muuten rauhallisen ympäristön rikastaminen rohkeilla väreillä ja sävyillä - niin pienillä koristetavaroilla kuin kokonaisina pintamateriaaleina. 

Lue asiantuntijoidemme terveiset, tutustu upeisiin messukuviin ja inspiroidu!

 

Luonto vahvistaa asemaansa sisustuksessa  

Habitare 2019 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa luonto oli päässyt monella osastolla parrasvaloihin. Parhaiten sen näki Svedbergsin osaston uutuuksissa sekä Woodion osastolla (muistatko Woodion? Voit lukea artikkelimme alaa mullistavasta pesuallasvalmistajasta täältä). Yleisesti luonnonläheinen skandinaavisuus näkyi esillä olleiden tuotteiden muotoilussa, murretuissa väreissä sekä käsityömäisessä viimeistelyssä. 

“Puu on päässyt sisustusratkaisuna nyt esiin seinissä ja lattioissa. Puupaneeli voi toimia tehokeinona myös yhdessä seinässä tuoden luonnonläheisyyttä myös kaupunkiasuntoon”, Laatta Leevin Juha-Pekka Virkkunen kommentoi.

Näyttävä puupanelointi osana Himmee-lampun esittelyosastoa

 

Terratinta vahvistaa myös luonnosta inspiroitunutta tarjontaansa kahdella uudella laattasarjalla: Oppdal ja Grained. 

Oppdal-laattasarjan luonnonkivimäiset laatat on toteutettu norjalaisen kvartsiitti-kiven tyylillä. Laattasarja koostuu kolmesta luonnollisesta sävystä: Bomull, Grus ja Kull. Sarja koostuu kolmesta pääkoosta: 45x90cm, 60x60cm ja 30x60cm. (Kurkkaa koko malliston kuvat Terratintan Oppdal-tuotesivuilta!)

Grained-laattasarjan sävyt on valittu kiven sijaan rohkeammin luonnon eri sävyistä. Laatan 4 eri sävyä esittelevätkin perinteisen vaalean beigen (plate) ja keskiharmaan laatan (Zink) lisäksi upeat oranssihtavan kuparin (copper) sekä vihreän ruosteen (green rust) sävyt. Betonimaiseen laattaan on sekoitettu hiekanjyviä elävöittämään laatan pintaa. Laattasarjassa on saatavilla koot 120x120cm ja 60x120cm, (Voit tutustua Grained-laattasarjaan koko mallistoon myös Terratintan sivuilta! Pääset tuotesivuille tästä.)

 

Terratintan uusi Grain-lattialaattasarja

 

Pirteät värit tulevat niin koriste-esineisiin kuin pintamateriaaleihin

Kodin sisustajalle on myös tarjolla värikkäitä ja koristeellisia vaihtoehtoja.Esillä olleiden tuotteiden värikkäät vaikutteet tulevat nyt pääasiassa 1960-luvulta, mutta myös 1970- ja 80-luvuilta tutut ja yllättävät väriyhdistelmät palaavat sisustukseen. Sama trendi näkyy myös muotoilussa - kulta ja kiiltävät näkyy väreinä kylpyhuoneiden yksityiskohdissa, kuten suihkuissa ja hanoissa.

Rohkeiden värien suosion kasvaminen näkyy mm. tapahtumien uusina tuotejulkaisuina: “Cersaien näyttelyssä esille nousivat Hexa-mosaiikkisarjaan tulleet uudet värit: keltainen ja ruosteen punainen”, Juha-Pekka kertoo.

 

Luonnonkivi yhdessä pirteisiin sävyihin yhdistettynä

 

Lisäksi Terratinta Groupiin kuuluva Sartoria Design -julkisti Cersaie tapahtumassa rohkean kuviolaattasarjansa, Scenarin, jonka värikkäät ja erottuvat kuviot koostuvat nimensä mukaisesti erilaisista luonnollisista maisemista. Erottuva laattasarja on valmistajan mukaan tarkoitettu pääasiassa julkisissa tiloissa hyödynnettäväksi, mutta rohkeampi sisustaja saattaa innostua näistä värikkäistä laatoista. 

Mitä sinä olet mieltä? Sopisiko trooppisen puun oksalla istuva papukaija oman kotisi seinälle? Käy katsomassa rohkean laattasarjan kaikki kuviolaatat valmistajan sivuilta.

 

Erottuvaa ilmettä rohkealle sisustajalle

 

Suomalainen muotoilu kukoisti Habitaressa

Luonnon ja värien rooli korostui myös Habitaressa parrasvaloissa olleessa suomalaisessa muotoilussa. Suomalainen muotoilu luottaa luonnonläheisiin materiaalehin, kuten puuhun, villaan ja pellavaan. Mikä parasta, nämä trendikkäät materiaalit ovat myös helppohoitoisia ja sopivat hyvin suomalaiseen kotiin! Suomalaisessa designissa nähtiin myös rohkeita värejä, mutta suomalaisella maltillisuudella varusteltuna - kauden trendiväreinä nähtiin vihreä ja sininen, jotka sopivat hyvin suomalaiseen sielunmaisemaan.  

Näyttävä sininen ja suomalainen Design

 

Terratintan uusi brändi panostaa kauneuteen ja mukavuuteen

Uutuuksiensa esittelyn lisäksi Terratinta hyödynsi syksyn tapahtumia kertoakseen uudesta Terratinta Groupiin liittyneestä brändistä Micro keskittyy nimensä mukaisesti pienten laattojen tyylikkyyteen, suunnitteluun ja kestävyyteen. Mottona onkin “Beauty, comfort and the use you’re going to make of our products is our primary target.” 

Projektin toteutukset eivät ehtineet vielä osaksi messuosastojen toteutusta, mutta esimakua tuotteista voit hakea Progetto Micron omilta sivuilta

 

Haluatko lisätietoja?

Jäikö sinulla kysymyksiä artikkelissa esitellyistä uutuuksista vai haluatko lisätietoja uusimmista trendeistä sisustusmaailmassa? Ei hätää - ota meihin yhteyttä! Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään.

PS: Kiitos kaikille Habitare 2019-messukävijöille! Yhteinen osastomme Terratinta Groupin kanssa herätti tänäkin vuonna paljon huomiota ja kysymyksiä. Jos sinulla jäi vastaamattomia kysymyksiä messuilta, laita meille viestiä aiheesta!.

Kiitoksia kaikille Habitare 2019 -messuille osallistuneille ja osastollamme käyneille messuvieraille!

Habitare vaikenee, mutta vain hetkeksi. Nähdään Suomen suurimmassa sisustustapahtumassa taas ensi vuonna!

Aihealueet: Sisustus, Laatat, Messut ja matkat, Laatta Leevi, Terratinta Ceramiche

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit