Kestävää tyyliä marmorikuvioisilla laatoilla

Kirjoittaja Laatta Leevi 29.6.2017 9:20:09

 

Terratintan Stone Marble -marmorilaattasarja tulee pian osaksi Laatta Leevin valikoimaa

Marmori on jo vuosituhansien ajan ollut esikuva kauneudelle ja tyylikkyydelle, käytettynä niin veistosten kuin rakennustenkin korkean aseman esittämiseen. Nykyisin marmori toimii sisustuselementtinä, joka on saatavilla kenelle tahansa, mahdollistaen upeiden ja palatsimaisten lopputulosten toteuttamisen.

Marmorin tyylikkyys kiinnostaa sisustuselementtinä, eikä suotta. Mutta marmorikuvioiset laatat voivat olla varmempi ratkaisu useissa ympäristöissä. Käsittelemme artikkelissamme marmorin vetovoimaisimmat ominaisuudet ja sen eroavaisuuksia marmorikuvioisiin laattoihin.

 

Upea ja ylellinen marmori

Marmorin lähtemättömän vaikutuksen lähteitä ovat sen upea ja rauhoittava mutta eläväinen kuviointi. Vaikuttavuutta laattoihin tuo myös kaunis värivaihtelu marmorin päävärin ja sen eri sävyjen välillä. Erityisesti marmoria määrittää sen "suonien" suhde ja kontrasti laatan pääsävyihin. Erityisen suosittuja marmoreita ovat valkoiset marmorit tummilla suonilla, mutta myös mustat marmorit vaaleilla/kullatuilla suonilla ovat suosittu ratkaisu erityistä näyttävyyttä tavoitteleviin kohteisiin.

Marmori-sana johtaa juurensa antiikin Kreikkaan ja tarkoittaa kirjaimellisesti kiiltävää kiveä. Marmorin kiiltävä pinta kiinnittääkin usein ensimmäisinä ihmisten huomion ja on yksi suurimmista syistä sen ylellisyyden tuntuun. Sen vuoksi marmori rakennusmateriaalina onkin kuin vieraan kutsuminen matkalle - marmorin upea kiilto kiinnittää vierailijan huomion, jonka jälkeen marmorin suonien kuviointi ja niiden eloisuus vetää vierailijan laattojen syvällisempään tutkailuun.

Hyvin usein marmoria hyödynnetään lattiamatteriaalina tuomaan erityistä yhtenäistä tyylikkyyttä laajempiin tilakokonaisuuksiin. Se saavuttaa kuitenkin aivan yhtä vaikuttavan tuloksen myös seinälaattana.

Palace Carraran upea isokokoinen lattialaatta

 

Marmorikuvioiset laatat yhdistävät tyylin ja kestävyyden

Marmori on upea materiaali rakentamiseen, mutta sen luonnolliset ominaisuudet asettavat välillä myös haasteita sen hyödyntämiselle - laatta tulee suojata ja ylläpitää hyvin sen värien säilyttämiseksi etenkin tiloissa, jossa käsitellään paljon nesteitä. Marmorille läikkyneet nesteet tulisi pyyhkiä pinnoilta mahdollisimman nopeasti pois värjäytymisen välttämiseksi. Värjäytymisen vaaraa lisää käsiteltävien aineiden syövyttävyys ja yleinen happamuus, jotka nopeuttavat sen imeymistä laattaan.

Sen vuoksi marmorilaattoja suosivalle, mutta varovaisemmalle kuluttajalle on olemassa marmorikuvioisia laattoja, joiden ulkonäkö ja kiilto ovat taitavassa toteutuksessa yhtä upeita, kuin oikeassa marmorissa. Niiden ylläpidettävyys on kuitenkin huomattavasti helpompaa. Esimerkiksi porcellenato ja kuivapuristetuissa marmoripintaisissa laatoissa on täysi vedenpitävyys eli värjäytymistä on lähes mahdoton tapahtua.

Marmorilaatta - Stonemarble Satin 60x60 ja 15x15

Lue blogistamme, miten suosittu Lifestyle bloggaaja Sliik on hyödyntänyt mattakuvioisia marmorikuviolaattoja Stonemarble Satin -sarjasta oman kotinsa toteuttamisessa! Lue artikkeli

 

Haluatko lisätietoja?

Jos olet kiinnostunut aiheesta, ota meihin yhteyttä tai tule käymään myymälässämme keskustelemassa asiasta lisää! Voit tutustua marmorivalikoimaamme verkkokaupassamme. Jos marmorilaatat sekä marmorikuvioiset laatat ovat sinulle lähellä sydäntä, kannattaa sinun tutustua myös Terratintan Stonemarble -kokoelmaan. Kokoelmasta löydät vaaleat marmorit niin kiiltävällä kuin mattaviimeistelylläkin.

Aihealueet: Sisustus, Laatat, Remontointi ja rakentaminen, Terratinta Ceramiche

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit