Itseään ja ilmaa puhdistava laatta – Voiko tämä olla totta?

Kirjoittaja Laatta Leevi 22.2.2016 11:19:46

 

Ilmaa puhdistava laatta

Italialainen FMG Fabbrica Marmi e Granitin on tuonut markkinoille ACTIVE™ Clean Air & Antibacterical Ceramic-laatan, joka pystyy puhdistamaan itsensä lisäksi jopa 70 % ilman epäpuhtauksista. Patentoitu laatta tuhoaa myös ihmisille haitallisia bakteereja, jotka ovat kosketuksissa kaakelin pinnan kanssa. Kysyimme Tilespointin Kari Jukaraiselta, mistä tässä ihmelaatassa oikein on kyse.

Mistä on kyse?

ACTIVE

Laattojen innovatiivinen valmistusmetodi tekee laatoista itsepuhdistuvia sekä saastumista vähentäviä. Laatta muodostaa pintaansa kalvon käyttämällä hyväksi ilman kosteutta. Tämä kalvo estää likaa tarttumasta laatan pintaan. Näin ollen laattojen puhdistukseen tarvitaan vain vettä ja halutessaan mietoa pesuainetta.

Testitulokset osoittavat, että muun muassa keinotekoiset väriaineet ja kahvi sekä viini katoavat laatan pinnasta kymmenessä päivässä, kun se on sijoitettu auringon valoon. Mikäli laatat on asennettu sisätiloihin, myös keinotekoinen valo riittää aktivoimaan laatan puhdistusmekanismin.

Voiko tämä olla totta?

ACTIVE puujäljitelmälaatta

Vaikka ilmaa ja itseään puhdistava laatta voi kuulosta äkkiseltään mahdottomalta, on tämän vahvistanut Tile Council of North America ja Centro Ceramico Bologna. Testeissä on arvioitu, että noin 100m² suuruinen alue kyseistä laattaa puhdistaa kuudessa tunnissa saman verran typpioksidia ilmasta, kuin 30 puuta tai pensasta, joiden lehti pinta-ala on yhteensä noin 22m².

Voisiko kyseisistä laatoista olla apua myös ilmansaasteista kärsiville kaupungeille? Kenties, sillä suurissa tiloissa käytettynä laatoilla pystyttäisiin poistamaan haitallisia päästöjä sekä ilmassa olevia saasteita. Lisäksi kyseiset laatat pystyvät eliminoimaan joitakin ihmisen terveydelle vahingollisia bakteereja ja sieniä, tehden ympäristöstämme terveellisemmän ja asuttavamman.

Mihin laattoja voi käyttää?

Makuuhuone

Maailmalla laattoja käytetty muun muassa sairaaloissa, kouluissa ja hotelleissa, joissa hygieenisyys on erittäin tärkeää. Antibakteerisista laatoista hyötyvät myös allergiaperheet. Käytännössä ACTIVE-laatoilla voi kuitenkin laatoittaa minkä tahansa tilan ja ne sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Käytännössä ACTIVE-laatat eivät ulkonäöllisesti poikkea millään tavalla perinteisistä laatoista. Tällä hetkellä laatasta on saatavilla muutamia neutraaleja värejä sekä puujäljitelmäkuoseja.

Haluatko lisätietoja?

Näihin ihmelaattoihin sekä moniin muihin uutuustuotteisiin pääset tutustumaan 18.–20.3.2016 järjestettävillä Jyväskylän Rakennusmessuilla. Löydät meidät osastolta C-399.

 

Aihealueet: Laatat, Messut ja matkat

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit