Helpotusta siivoukseen seinään kiinnitettävällä wc-istuimella

Helpotusta siivoukseen seinään kiinnitettävällä wc-istuimella

Seinään kiinnitettäviä wc-istuimia on ollut tarjolla Suomenkin markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta silti jopa 95 % suomalaisista luottaa perinteiseen malliin, kertoo tekniikka & talouden artikkeli. Usein tällaisiin seinäratkaisuihin törmääkin lähinnä hotelleissa ja ulkomailla.

Seinä­kiinnityksen edut

Seinäkiinnityksen etuna perinteiseen malliin nähden on se, että pönttö jättää lattiapinnan tyhjäksi luoden tilan tuntua ja avaruutta pieneenkin kylpyhuoneeseen sekä helpottaen muun muassa siivousta. Likaa ei myöskään pääse kertymään vaikeasti puhdistettaviin rakoihin ja koloihin. Seinä-wc luokin minimalistisen ja siistin, jopa hotelleista tutun ylellisen vaikutelman kylpyhuoneeseen.

Seinäkiinnitteisen wc-istuimen päällä on myös hyvä, mutta harvemmin käytetty tila esimerkiksi säilytyskaapille.Wc-istuimen taakse jäävän koteloinnin ei myöskään tarvitse olla istuimen kokoinen, vaan sitä voidaan jatkaa tarpeen ja tilan mukaan. Koteloinnin jatkaminen seinästä seinään antaa siistin ulkoasun lisäksi lisää laskutilaa ja helpottaa siivousta.

 

Mikä seinä­kiinnityksessä mietityttää?

Tekniikka & talouden artikkelin mukaan ihmisiä mietityttää, pääseekö seinäkiinnityksessä kosteutta seinän sisään ja kestääkö wc-istuin painoa. Myös pytyn hinta asennuksineen voi olla syynä hitaasti kasvavaan myyntiin.

Toisin kuin monesti luullaan, seinäkiinnitteisen wc-istuimen asennus ei kuitenkaan ole vaikeaa, vaikkakin ammattilaisen apu on suositeltavaa aina märkätiloihin liittyvissä muutostöissä.

Kotelointia ei myöskään tarvitse purkaa huoltotoimenpiteiden vuoksi. Kaikki koneiston huollot suoritetaan irroittamalla huuhtelupainike, jonka takaa päästään käsiksi sulkuventtiiliin ja koneistoon.

 

 

Seinään kiinnitettävät kylpyhuone­kalusteet yleistyvät

Myös esimerkiksi pesualtaan voi hyvin nostaa seinälle. Seinän takana olevan elementin ansiosta wc-istuimen ja lavuaarin korkeutta on mahdollista säätää haluamalleen tasolle, helpottaen erityisesti liikuntarajoitteisten arkea. Seinäkiinnitteiset kalusteet tarjoavatkin joustavia ratkaisuja kylpyhuoneen toiminnollisuuksien muokkaamiseen.

Todennäköisesti seinäkiinnitteisten wc-istuinten osuus tulee lähitulevaisuudessa kasvamaan myös Suomessa, koska muissa Pohjoismaissa ne ovat jo kasvattaneet suosiotaan. Norjassa seinäkiinnitteisten wc-istuinten markkinaosuus on jo peräti 35 %, Tanskassa 16 % ja Ruotsissa 14 %, Suomen markkinaosuuden ollessa vielä alle 5 %.

 

 

Kaipaatko lisätietoja seinä­kiinnitteisistä kylpyhuone­kalusteista?

Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä juuri sinun kylpyhuoneeseesi sopiva kalustekokonaisuus. Jos suunnitelmissasi on myös kylpyhuoneen kokonaisvaltaisempi uudistus, kannattaa sinun tutustua maksuttomaan kylpyhuoneremontoijan oppaaseemme!