Esittelyssä espanjalainen laattavalmistaja Undefasa

Kirjoittaja Laatta Leevi 3.5.2016 12:14:16

 

Undefasa Etruscan

Jyväskylän Rakennusmessuilla esittelimme uuden yhteistyökumppanimme, espanjalaisen laattavalmistaja Undefasan tuotteita, joihin tutustuimme tarkemmin alkuvuonna järjestetyillä Valencian laattamessuilla.

Haastattelimme Undefasan aluepäällikkö Jyrki Korkiakoskea Undefasan tuotteista sekä elämästä Espanjasta, joka on Italian ohella yksi tärkeimmistä Euroopan laattakeskuksista.

Sattuma johdatti Espanjaan

Undefasa carrara

Jyrki Korkiakoski päätyi Espanjaan ja laattojen pariin oikeastaan sattumalta. Alun perin Lappeenrannasta kotoisin oleva Korkiakoski tapasi 90-luvun loppupuolella Lappeenrantaan opiskelemaan muuttaneen espanjalaisnaisen, jonka perässä Jyrki muutti lopulta Espanjaan vuonna 1999.

He päätyivät Castellónin alueelle, jossa laattateollisuus on hyvin vahvasti edustettuna (jopa 200 erikokoista laattatehdasta). Vaikka Korkiakoski ei vielä Espanjaan muuttaessaan hallinnutkaan täysin espanjan kieltä, tarjottiin hänelle silti töitä erään laattatehtaan aluevastaavana.

Vuosien saatossa työnantajat ovat vaihtuneet, mutta ala ja jopa toimenkuva on säilynyt samana. Näiden 16 vuoden aikana Korkiakoski on vastannut lähinnä Euroopan, mutta myös Pohjois-Amerikan sekä Israelin viennistä. Undefasalla hän on toiminut vuoden 2015 alusta vastaten Euroopan ja Israelin alueista.

Undefasa

Undefasa deco diverso

Undefasa on hyvin perinteinen, yli 40 vuotta sitten perustettu kolmannen polven perheyritys. Undefasa valmistaa kaikki myymänsä tuotteet omassa tehtaassaan Alcoran kaupungissa Castellonin lähellä ja toimittaa niitä maailmanlaajuisesti. Noin 75 % Undefasan tuotteista menee tällä hetkellä vientiin. Tuotteisiin kuuluvat niin puna- ja valkosaviset seinälaatat kuin lattialle tarkoitetut kuvapuristelaatat.

Undefasan arvoihin kuuluvat palveluhenkisyys, rehellisyys, innovatiivisuus sekä laatu. Tämä tarkoittaa sitä, että Undefasalla pyritään tekemään laadukkaita tuotteita, antamaan hyvää palvelua sekä pysymään mukana trendeissä, asiakkaiden tarpeet huomioiden.

Suurta ja pientä laattaa

Undefasa dakota multicolor

Korkiakosken mukaan viime vuosina vallinnut laattakokojen kasvu näkyy edelleen, mutta toisaalta rinnalle on tullut uutuuslaattoja myös hyvin pienissä koissa, kuten 10x20 cm ja 15x20 cm. Vielä jokin aika sitten näytti, että tämän kokoluokan laatat katoavat kokonaan, mutta nyt vaikuttaa siltä, että pienemmän laatat ovat tekemässä vahvan paluun markkinoille.

Lankkulattiaa ja puupintaa jäljittelevät, esimerkiksi 20x120 cm kokoiset laatat, ovat Korkiakosken mukaan olleet erityisen suosittuja ja kysyttyjä tietyillä markkina-alueilla jo jonkin aikaa, eikä suosio näytä hiipuvan.

Minimalismin lisäksi värejä ja kuvioita

Undefasa atlanta gris

Värisävyjen puolesta markkinoilla vallitsee edelleen hyvin minimalistinen suuntaus. Erilaiset betonia jäljittelevät harmaan sävyt ovat edelleen suosiossa perinteisen valkoisen lisäksi. Pienemmissä laatoissa on Korkiakosken mukaan kuitenkin alkanut viime aikoina näkyä enemmänkin värejä ja jopa kuviota.

Laattojen suosio rakentamisessa ja sisustamisessa on ylipäänsä Korkiakosken mukaan monissa maissa huomattavasti korkeammalla tasolla kuin esimerkiksi Suomessa.

 

Tervetuloa tutustumaan Undefasan uutuuksiin myymälässämme!

Aihealueet: Laatat

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit