Cersaie 2017 - tunnelmia ja ideoita messuilta

Kirjoittaja Anna-Maija Seppänen 23.11.2017 14:20:17

 

Cersaie 2017 -messut Italiassa

 

Voiko Cersaien messuilla olla joka vuosi jotain uutta? Kyllä voi. Olimme jälleen käymässä Cersaien messuilla ja vuoden 2017 tapahtuma onnistui yllättämään meidät positiivisesti - kerta toisensa jälkeen tapahtuma tarjoaa uusi ideoita ja kiinnostavia tuotteita, jotka poikkeavat aiempien vuosien annista. 

Laattojen uusia ulottuvuuksia, kiinnostavia väriteemoja, luonnon läsnäolo toteutuksessa - Cersaie tarjosi jälleen enemmän trendejä ja uusia ideoita, kuin uskalsimme toivoakaan!

Kolmiulotteiset ja monimuotoiset laatat

WP_20170926_15_39_44_Pro.jpg

Uusinta uutta tänä vuonna oli laattojen kolmiulotteisuus, joka näkyi esimerkiksi laattojen timanttimuotona. Laattoja voidaan hyödyntää upeiden tehosteiden toteuttamiseen pienelläkin määrällä. Lisäksi efektin vaikuttavuutta voidaan lisätä oikealla valaistuksella.

Laatat olivat myös monimuotoisia. Eri kokoisia ja muotoisia laattoja yhdistelemällä saadaan mielenkiintoisia pintoja, vaikka laatat olisivat sileäpintaisia.

Betonin ja kiven yhdistelmä

Aiemmin suuren yleisön valloittanut betonimaisuus on saamassa uuden ulottuvuuden, kun betonin samettimaisuuteen yhdistetään nyt kivimäisyyttä. Laatan pinta on silloin upean luonnollinen, ei niin rouhea.

Luonnollisuus valloittaa edelleen

Luonnollisuus, hillityt sävyt - nämä teemat olivat vahvasti esillä Cersaie 2017 -messuilla, hyvin samaan tapaan kuin jo Pariisissa Object Maison messuilla 2016. Erityisesti esillä oli juuri luonnon läheisyys ja sehän sopii meille suomalaisille hyvin!

Messuilla oli puukuoseja edelleen paljon. Erityisen ilahduttavaa oli, että niiden laatu paranee vuosi vuodelta ja aiempien versioiden muovimaisuus on kadonnut. Marmorijäljitelmä-laattojen laatu on parantunut myös todella paljon ja ne näyttävät aidolta marmorilta. Monella osastolla oli rakennettu kokonaisuuksia, joissa oli käytetty puukuosi- ja marmorijäljitelmä-laattoja. Kokonaisuudet näyttivät upeilta. 

Uutuutena “marmoreissa“ oli monia värejä, hyvinkin tummia sävyjä.  Muutamalla osastolla oli käytetty Siennan punaista, jota jo Alvar Aaltokin käytti, yhdistettynä valkoiseen. Upea yhdistelmä.

WP_20170926_14_28_55_Pro.jpg

Dieselin laatat

Laatta Leevin osastolla oli kevään rakennusmessuilla esillä Dieselin laattoja. Nyt niitä esiteltiin uutuutena Cersaiessa. Ne olivat hyvin esillä Scavolinin osastolla, keittiöiden välitiloissa. Scavolinin osasto oli yksi upeimmista - onneksi Scavolinin tuotteita saa Suomesta ja Dieselin laattoja LaattaLeeviltä.

Valkoisen ja metallin sävyisiä hanoja ja suihkuja

Hanoissa ja suihkuissa uutuutena olivat valkoinen ja metallin eri sävyt. Lisäksi tuotteiden malleissa ja muodoissa tuntuu, että vain taivas on rajana. Joskus raja olisi kuitenkin ollut hyvä asettaa hieman taivasta alemmaksi, sillä osassa messujen tarjontaa tuntui tuotteiden käytännöllisyys unohtuneen kokonaan. 

Kylpyhuoneisiin panostetaan entistä enemmän, ne sisustetaan kuten muutkin huoneet. Niistä tehdään kodin viihtyisimpiä tiloja, sillä mehän aloitamme ja lopetamme päivämme siellä - mielellään miellyttävässä ympäristössä. Messuilla kylpyhuoneet olivat ylellisiä, mutta samalla viihtyisiä. Hyvällä suunniteluulla tilasta saadaan myös käytännöllinen. Tunnelmaa voidaan luoda pienillä asioilla: esimerkiksi lisäämällä tauluja seinälle, tekemällä kaapiston päälle kauniita asetelmia. Pimeässä tilassa eivät kukat viihdy, mutta nykyisin on upeita silkkikukkia. Cersaiessa niitä oli osastoilla paljon.

Messukävijänä Italiassa

Italiassa messuvieraat ovat pukeutuneet tyylikkäästi. Vieraiden katseleminen on osa messuantia. Minä olen vuosia ihaillut italialaisia naisia, kuinka he jaksavat kierrellä koko päivän osastoilla huikeissa korkkareissa. Me olemme myös pukeutuneet tyylikkäästi, mutta kengät ovat aina olleet mukavat, jopa tennarit.

Käytäntö on viime vuosina muuttunut, italialainenkin nainen käyttää messuilla lenkkareita. Mutta minkälaisia; väreinä hopea tai kulta, glitteriä ja timanttikoristelua. Tänä vuonna minäkin kuuluin joukkoon, ostin upeat kimmeltävät lenkkarit.  Tyyli ja mukavuus yhdistettynä.

WP_20170929_18_35_16_Pro.jpg

Aihealueet: Laatat, Messut ja matkat

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit