3D-mallinnus – visualisoi laatoituksesi lopputulos

Kirjoittaja Laatta Leevi 22.8.2017 9:19:45

 

Kylpyhuoneen 3D-mallinnus - Laatta Leevin Marin upeaa käsialaa

Laatoituksen suunnittelussa ja toteuttamisessa on monta vaihetta, jotka tulee ottaa huomioon ennen valmiin lopputuloksen toteutusta – millainen värimaailma tilaan halutaan, millaisella laatalla se saadaan toteutettua, miten laatan ominaisuudet tulee ottaa huomioon tilan suunnittelussa. Tilaan sopivien laattojen valintaan on onneksi olemassa useita tukimateriaaleja, jotka auttavat juuri tilaan sopivien laattojen ja muiden materiaalien valinnassa, mutta yksi kysymys määrittää usein viime kädessä sen, millaiset laatat valitaan – miltä valmis tila tulee näyttämään?

Tilojen mallinnus etukäteen on hyvä tapa määrittää, miltä sopivalta vaikuttavat laatat tulevat näyttämään asennettuna ja varmistamaan sen, onko lopullinen tulos sen mukainen, mitä suunnitteluvaiheessa on ajateltu. Mallinnus toimii tehokkaana varmistuksena sille, että lopullisen tilan tunnelma ja ulkonäkö ovat juuri toivotun mukaisia.

3D-mallinnuksessa voidaan ottaa huomioon kaikki valaistuksesta sisustuselementteihinVisualisoitu lopputulos tueksi unelmatilan toteuttamiseen

Mielikuvitus auttaa jo paljon uusittavan tilan toivotun lopputuloksen hahmottamisessa, mutta voi jättää epävarmuutta ideoiden toteutuksesta todellisuudessa. Mielikuvitus yksinään ei aina riitä hahmottamaan tiloja niin hyvin, että kaikki tilan muuttujat vastaavat odotuksia. Mallinnuksen avulla saadaan selkä kuva siitä, miten eri laatat uusittavassa tilassa käyttäytyvät – värit, koot ja muodot, kaikki nämä voidaan tuoda selkeästi 3D-mallinnuksella ilmi.

Piirros tulevista tiloista on tarkoitettu pääasiassa asiakkaalle itselleen – visualisoitu lopputulos varmistaa ideoiden toteutumisen käytännössä. Mallinnuksia voidaan kuitenkin hyödyntää myös näyttämällä niitä laatoittajalle, joka toteuttaa lopullisen asentamisen ja varmistaa siten, että myös laattajaottelut toteutetaan juuri toivotulla tavalla.

Pohjapiirros takaa todellista lopputulosta vastaavan mallin toteuttamisen

Lopputulos hahmoteltuna todellisessa mittakaavassa

Lopputuloksen hahmottaminen lähtee aina liikkeelle tilan pohjapiirustuksista. Tilan pohjapiirustuksien tulisi olla todellisessa mittakaavassa, mutta suuntaa antavia pohjapiirustuksia voidaan hyödyntää, jos asiakas mittaa itse tilojen todelliset ulottuvuudet piirustuksen tueksi. Mittakaavallinen pohja mallinnuksen laatimiselle on tärkeää siksi, että sen avulla saadaan toteutettua aidosti lopullista tulosta vastaava malli pelkän suuntaa antavan mallinnuksen sijaan. Näin asennuksen aikana ei tule vastaan ikäviä yllätyksiä, jotka vaikuttavat tilan lopulliseen ulkonäköön.

Pohjapiirroksissa on tärkeää näkyä myös kaikki asennuksiin vaikuttavat muuttujat tilassa. Esimerkiksi kylpyhuoneissa on tärkeää, että pohjapiirustuksissa näkyvät ikkunat, viemäröinnit, koteloinnit, lämpöpatterit ja muut toteutukseen vaikuttavat tekijät. Näiden sijaintien selkeyttämiseksi olisi suositeltavaa myös ottaa valokuvia huoneen nykytilasta ja tarjota niitä mallintajalle hyödynnettäväksi. Samalla asiakas voi myös esittää ne asiat tilassa, mihin hän haluaa erityisesti muutosta uusimisen yhteydessä, varmistaen juuri mieluisensa lopputuloksen toteutumisen.

Haluatko lisätietoja?

Kiinnostaako sinua, miltä uusittava tilasi näyttäisi valmiina? Laatta Leevi toteuttaa maksuttomia 3D-piirroksia, jossa kaikki tilojen muuttujat on otettu huomioon ja saat ihastella suunnitelmaasi tilaa sen lopullisessa muodossaan jo ennen uusimisen aloittamista. Ota yhteyttä tai tule keskustelemaan myymälään lisää aiheesta kanssamme!

Aihealueet: Sisustus, Laatat, Remontointi ja rakentaminen

Laatta Leevi Blogi

Tilaa artikkelit suoraan sähköpostiisi!

Seuraa meitä myös somessa

Ideoita kylpyhuoneeseen

Nappaa ideat unelmiesi kylpyhuoneen toteutukseen kylpyhuoneen ideakatalogista!

Avaa katalogi

Viimeisimmät artikkelit

Luetuimmat artikkelit